torstai 1. toukokuuta 2008

Kuitu on pop!

Kuitu on nyt elintarviketeollisuudessa kova sana. Eikä vain ruoassa vaan myös juomissa ja makeisissa.

Kuitua lisätään melkein mihin vain, jotta tuote olisi - tai edes vaikuttaisi terveelliseltä vaihtoehdolta.

No, onko tässä sitten jotain pahaa. Välttämättä ei. Puurot ja vellit saattavat tosin mennä sekaisin, kun yrittää erottaa oleellista epäoleellisesta.

Ravitsemuksellisesti kuidun lisäämistä voidaan perustella esimerkiksi ruoan täyttävyydellä. Runsaskuituinen ruoka pitää pitempään kylläisenä, mikä voi auttaa painonhallinnassa. Tämä on ravitsemuksellisesti erittäin merkittävä tekijä!

Aiemmin kuitua saatiin etenkin täysjyvää sisältävästä ruoasta. Täysjyvän etu on siinä, että se sisältää muutakin kuin kuitua, muun muassa runsaasti vitamiineja. Teollisesti lisätyssä kuidussa näin ei ole. Vai onko?

Ei kommentteja: