maanantai 18. helmikuuta 2008

Luomu & High Tech

Luomuruokia on tarjolla liian vähän. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ainakin Helsingin hiemankin isommissa kaupoissa valikoima on laajenemaan päin.

Valtaosa luomujuustoista on tuontitavaraa. Valion kotimainen vaihtoehto on edam, joka on pakattu ei-uudelleensuljettavaan muoviin.

Minulle luomu tarkoittaa erityisesti eettistä tapaa tuottaa ruokaa. Jatkojalostusta en panisi pahitteeksi. Olisi mukavaa juoda rasvatonta Gefilus-piimää, jonka raaka-aineena on käytetty luomumaitoa. D-vitamiiniakin lisäisin siihen.

"Onnelliset luomutomaatit" kuitenkin kummastuttavat.

4 kommenttia:

marie m kirjoitti...

Aika kyseenalaista on myös se, että kyseisen kotimaisen luomujuuston renniini eli juoksete saadaan uusiseelantilaisista lampaista (sain selville kun kyselin joskus kuluttajapalvelusta). Mielenkiintoista...

Mut sulla on hyvä aihe hei, kirjoitathan lisää?

--
http://tervehulluus.blogspot.com

K.K. kirjoitti...

Kiitos palautteesta! Kirjoittelen.

Paulatäti kirjoitti...

Luomuedamia löytää kaupasta, mutta ei enää Sinileimajuustoa luomuna, harmi.

Mutta vielä parempaa olen keväällä löytänyt, nimittäin vuomuvuohen eli -kutun maidosta tehtyä leipäjuustoa ja tuorejuustoa! Kannattaa tilata kotiinkin ja pakastaa, jos ei oma kauppias tilaa. Tuorejuusto sopii kuorrutteeksi pizzaan ja lasagnen valkokastikkeeseen, kuten myös salaattiin. Matkahuollon kautta varmaan melkein minne vaan:-)

K.K. kirjoitti...

Mistä mainitsemiasi luomujuustoja voi tilata?